06-45684245 | secretariaat@castellumkoor.nl
Verslag concert Venray

Verslag concert Venray

Afgelopen zondag, 28 september 2019, vond de tweede editie van ons 3-korenproject plaats: “Sparkling Sounds” in Venray.

Optreden in Limburg heeft enkele voordelen, zo ontdekten wij wederom: er gaat een behoorlijke busreis aan vooraf (lees: de keeltjes gesmeerd en de stemming top) en belangrijker nog: vlaai. Limburgse vlaai. Véél Limburgse vlaai. En koffie. Een perfecte ontvangst van Venrode Voices (LINK) !

De uren tussen aankomst in een theater en het daadwerkelijke optreden, verlopen binnen ons Castellumkoor inmiddels volgens een bepaalde routine: er wordt gesoundcheckt, we oefenen het (snel en geluidloos!) opkomen en afgaan en er worden nog wat laatste lastige stukjes muziek doorgenomen. De leukste momenten spelen zich echter af in de kleedkamer. In ieder geval in die van de vrouwen. Er moeten knopen worden doorgehakt: bloes open of dicht? Kan dit haarbandje wel of niet? Er wordt geklaagd over zweetplekken, zit-schoenen en maatjes meer of minder. Er wordt lippenstift gevraagd, voorzichtig nog wat gegeten -uitkijken met die lippenstift- en de geur van haarlak is tot in de verre omtrek te ruiken. Heerlijk.

Vlak voor het moment dat we ‘op’ moeten stijgt de spanning een beetje. Waar sta ik ook alweer? Wat zingen we ook alweer als eerste? Toch nog maar een keer naar de wc…

En dan, na deze mooie en licht gestreste momenten, staan we er weer. We komen op, horen het applaus, voelen de warmte van de theaterlampen en laten onze ogen wennen aan het licht. We zijn gefocust, voelen ons verbonden en willen weer het best mogelijke neerzetten.

In Venray is de zaal niet uitverkocht en we voelen dat het publiek een beetje los moet komen. Maar de energie die we geven komt ook dit keer weer terug uit de zaal. Zeker na ons “Hallelujah” van Händel en na het prachtige “You raise me up” is de reactie overweldigend. Yes! Het is ons weer gelukt!

30 november 2019 mogen we weer. In ons eigen Alphen aan den Rijn; voor ons de meest bijzondere editie van het project. We nodigen iedereen van harte uit om het te komen beleven! Het wordt geweldig.

Kaarten à 12,50€ zijn te koop via theatercastellum.nl.

Webshuttle Logo