Een jubileum organiseren. Hoe doe je dat?

Een jubileum is een herdenking van een gebeurtenis van bijvoorbeeld een huwelijk, indiensttreding of wanneer een bedrijf voor zoveel jaar bestaat. Het is altijd mooi wanneer je hier bij stil staat en gevierd wordt. Wanneer je dit niet doet, laat je de mooie momenten in het leven aan je voorbij gaan. Het is belangrijk dat als je iets bereikt (alleen of samen) dit ook viert en erkent. Wat is anders het nut van een startup, een huwelijk en het leven in het algemeen? In dit artikel geven we informatie over hoe je zelf een jubileum kunt organiseren.

Waarom een jubileum?

Wanneer je 10 jaar getrouwd bent of je bedrijf bestaat voor 5 jaar kun je twee dingen doen: je laat het moment aan je voorbij gaan of je viert het middels het organiseren van een jubileum. Het is jammer wanneer je dit soort momenten, die het leven een gouden randje geven, aan je voorbij laat gaan. Je start een huwelijk om samen gelukkig te zijn. Wanneer je voor een lange tijd gelukkig bent, kan het veel voldoening geven om hierbij stil te staan. Het leven gaat als een snelheidstrein aan ons voorbij, waardoor het lastig is om in het dagelijks leven stil te staan bij de mooie dingen van het leven, zoals een gelukkig huwelijk of het zoveelste jaar bestaan van een bedrijf of een vereniging.

Wat kun je doen?

Jubileums worden op verschillende manier georganiseerd. De invulling van een jubileum zou moeten afhangen van de mensen zelf. Wat vinden de leden van een vereniging leuk om te doen? Gaan jouw medewerkers liever een weekend weg met zijn allen of houden ze het liever bij een hapje en een drankje? Houd je partner van verrassingen of is een bloemetje voldoende? Het gaat er niet om hoe groot je het aanpakt. Belangrijker is dat er iets georganiseerd wordt en dat je erbij stil staat. Na een jubileum neemt het groepsgevoel toe en toont iedereen vaak meer begrip voor elkaar waardoor er nog mooiere dingen bereikt kunnen worden.

Jubileum feestversiering

Zit je op budget en wil je het jubileum klein houden, dan volstaat een hapje en een drankje. Nodig de medewerkers of leden bij je thuis of op het kantoor uit. Bedankt alle personeelsleden of leden van de vereniging, hang feestversiering op en draai leuke muziek. Het organiseren van een jubileum hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Zorg er wel voor dat je iedereen op tijd uitnodigt, zodat iedereen erbij kan zijn.