06-45684245 | secretariaat@castellumkoor.nl
MAX SMEETS

MAX SMEETS

 

 

Max SmeFoto Max 2015ets wordt geboren in Roermond (Nederland) in 1954 en is muzikaal van vele markten thuis. Hij studeert aan het conservatorium te Maastricht piano, kamermuziek, clavecimbel, en compositie . Hij volgt orkestdirectie bij diverse bekende dirigenten. Als jonge man begeleidt hij diverse koren en geef hij pianorecitals in binnen- en buitenland. Hij is van 1976 tot 1995 werkzaam als docent piano en begeleiding en als dirigent van een aantal koren.

Gedurende zestien jaar en zo’n vijfentwintig musicals is hij Muziekdirecteur van de musicalafdeling van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. Hij dirigeert en arrangeert o.a. West Side Story, Chicago, Evita, Anatevka, Chess, Jesus Christ Superstar en vele andere. Ook in Duitsland behaalt hij grote successen als dirigent van ‘Les Miserables’ en ‘Miss Saigon’. In 2006 heeft Max de muzikale leiding van de megaproductie ‘Rembrandt de Musical’ die speelt in Carré in Amsterdam ter ere van de 400ste geboortedag van Rembrandt.

 

MAXEMILLECORDE
In 1999 groeit het idee van een groot strijkorkest, dat in genres van barok tot Jazz inzetbaar is. In februari 2000 wordt het orkest ‘Maxemillecorde’ ten doop gehouden. Met Maxemillecorde gaat hij terug naar zijn roots als pianist-dirgent. Men kan met een gerust hart zeggen dat hij de vreugde van het pianospelen weer ontdekt heeft. Tevens zorgt hij voor alle muzikale arrangementen. Jaarlijks brengt hij met Maxemillecorde een nieuw theaterconcert in de Vlaamse en Nederlandse theaters.

GELIEFD DIRIGENT
Vanuit zijn jarenlange ervaring met zowel amateur- als professionele zangers, is Max een zeer geliefd koordirigent. In Nederland en België zijn verscheidene koren trots om Max als dirigent te hebben. Zo ook het Castellumkoor. Met deze koren brengt hij regelmatig kleine en grote optredens.

 

 

Webshuttle Logo