DSC_7924

Het Castellumkoor wordt in 2009 opgericht. Aanleiding is een eenmalig optreden bij ‘Golden Musical Moments’ in theater Castellum. Tijdens de repetities merken koorleden en dirigent Max Smeets al dat het meer dan goed klinkt. Dat blijkt ook bij de uitvoering. Pers en publiek zijn lovend. Dus is het logisch dat er een vervolg komt.

Het idee om zich als projectkoor te richten op het begeleiden van artiesten en zelfstandig op te treden op grote evenementen vertaalt zich naar de kwaliteitsuitstraling en een breed repertoire; van rock tot lichte klassieke muziek.

Op 30 mei 2014 vieren we ons eerste lustrum met een prachtig Jubileumconcert voor een bijna uitverkochte zaal in theater Castellum. Een klassiek uitstapje maken we op 21 november 2015 door het concert ‘The Armed Man‘ van Karl Jenkins, in samenwerking met fanfare-orkest DSS in de Adventskerk. We kijken met een ‘big smile’ terug op ‘Ameezing Alphen’ op 8 oktober 2016 in het Parktheater en herhalen dit spetterende meezingfestijn met het heerlijke ‘Ameezing Kerst’ op zondag 17 december 2017! Een koor dus dat ‘zijn hand niet omdraait’ voor een prachtige uitdaging!

Eigenlijk zijn we echte bofkonten! Elke dinsdagavond mogen we repeteren in één van de prachtige zalen van het Theater Castellum.

Castellum-logotheater  grote zaal  kleine zaal

Het Castellumkoor bestaat momenteel uit zo’n 45 actieve en betrokken koorleden die zich op allerlei manieren, zowel in het bestuur als in commissies, inzetten voor onze activiteiten.

Het bestuur bestaat uit de volgende leden:

• Aad Schrama (voorzitter)
  • Marion Bruijnen (secretaris)
  • Petra Sijl-van Veen (penningmeester)
  • Wim Oostveen (Muziek-commissie)

Daarnaast zijn de volgende commissies actief:

• Muziek-commissie
  • PR-commissie
  • Stying-commissie
  • LiLAC (Lief- en Leed Activiteiten Commissie)

En wie zorgen er voor dit prachtige stemgeluid?

SopranenMezzo’sAlten
Sebastiaan de Kruif
Sjef de Groot
Wim Oostveen

Wil je ook graag met ons meezingen? Kijk dan op onze pagina Lid worden!