06-45684245 | secretariaat@castellumkoor.nl
Het verhaal van Patty

Het verhaal van Patty

Voor veel mensen in mijn omgeving is het absoluut geen geheim dat ik van zingen houd.
Ik heb bij diverse koren en theatergezelschappen gezeten en genoot altijd met volle teugen van die unieke momenten op het podium.
Een jaar of twee lang was ik er eventjes niet mee bezig. Zo gaat dat soms in het leven.
Maar als je van muziek houdt en zingen geeft je een geluksgevoel, dan gaat het echt wel weer kriebelen na een tijdje!
Dus pakte ik Google erbij en zocht op ‘Koor Alphen aan den Rijn’. Google stelde mij zeker niet teleur, er kwam een hele lijst aan koren uit.
Ik bezocht wat pagina’s, keek wat filmpjes op YouTube en besloot het Castellumkoor aan te schrijven.
Het repertoire sprak mij heel erg aan, van Pop tot Musical tot (licht) Klassiek. Precies dat wat ik zocht!
Ook was ik op zoek naar een koor dat ambitieus en gedreven is en dat zit bij het Castellumkoor ook wel goed.
De eerste repetitie die ik bezocht was als een wervelwind van informatie. Ineens had ik weer bladmuziek in mijn handen en ik dook meteen het diepe in en zong mee. Het voelde heerlijk, ik kreeg er weer zoveel energie van!
Ook hoe ik werd opgenomen in het koor maakte mij blij, de koorleden zijn zo open en gezellig. In de pauze wordt er een praatje gemaakt en tijdens de repetitie word je daar waar nodig geholpen. Ik besloot dan ook om snel auditie te doen. Het is even spannend, maar je kan het maar achter de rug hebben.
Ik moest twee nummers instuderen en er werd nog een stemtest gedaan. Natuurlijk was ik zenuwachtig vooraf, ik zou liegen als ik zei dat het anders was. Maar dat was nergens voor nodig. Het voelde zeker niet als een Idols auditie. Mensen namen de tijd voor me en stelden me op mijn gemak. Nog geen tien minuten later hoorde ik dat ik bij het koor mocht!
Tijdens de repetities werken we flink door, wat voor mij heel fijn werkt. Zo blijf je gefocust en blijft het een uitdaging om aan een nummer te werken. Ik kan echt iedereen aanraden om eens te komen kijken bij het Castellumkoor! Je hoort hoe harmonieus de meerstemmige stukken klinken en je ziet ook vooral het plezier bij iedereen! Want dat is waar het om draait, plezier!
Als jij net zoveel van zingen houdt als ik, kom dan zeker één van onze open repetities bijwonen!
Webshuttle Logo