06-45684245 | secretariaat@castellumkoor.nl
Het verhaal van Odette

Het verhaal van Odette

Hallo, mijn naam is Odette Houkes.

Na ongeveer 14 jaar zingen in twee verschillende koren ben ik hier 1,5 jaar geleden mee gestopt om al mijn (vrije) tijd, naast een baan in de zorg van 24 uur, te besteden aan een studie voor muziekagoog. Na deze studie ben ik veel bezig geweest om andere muzikale vaardigheden bij mezelf te ontwikkelen. Ik merkte echter dat ik het zingen in een koor toch ontzettend miste, het begon steeds meer te kriebelen om het toch weer op te pakken.

Maar welk repertoire zou ik willen gaan zingen en in welke vorm? Wilde ik op de oude vertrouwde manier blijven zingen of ging ik de uitdaging zoeken in iets nieuws (waardoor je jezelf kunt blijven ontwikkelen)?

Dit waren vragen die ik mijzelf steeds stelde. Ik vind het leuk om popnummers te zingen maar soms een uitstapje naar “licht klassiek” mag voor mij ook wel. Daarnaast vind ik het leuk om, als je elke week nummers oefent, deze ook aan een publiek te laten horen. Verder zocht ik ook een bepaalde gedrevenheid in een koor zonder dat het ten koste zou gaan van twee voor mij belangrijke aspecten: gezelligheid en saamhorigheid. Eigenlijk best wel veel “eisen” dus. Tijdens mijn zoektocht naar koren op het internet kwam ik met mijn “eisenpakket” steeds weer uit bij Het Castellumkoor.

Na een aantal gesprekken met iemand die reeds bij het koor zong, heb ik op twee dinsdagavonden een repetitie bijgewoond: het voelde als een warm bad waar ik in terecht gekomen was, ik voelde me heel erg welkom!! Het enthousiasme en het plezier tijdens het zingen werkte heel erg aanstekelijk!!!

Maar ja, dan moet je nog wel auditie doen…………Ik had dit nog nooit gedaan, maar ik zocht toch een nieuwe uitdaging? Na mijn beslissing om auditie te doen voelde ik me heel erg gesteund door de koorleden! Het was spannend maar onwijs leuk om te doen!!! Een nieuwe ervaring. Ik ben blij dat ik het gedaan heb en dat ik de auditie niet als reden heb gebruikt om niet voor Het Castellumkoor te kiezen.

Alle arrangementen van de nummers die er gezongen worden zijn nieuw voor mij, maar doordat ik thuis flink aan het oefenen ben, is het leuk om te merken dat ik goed mee kan komen met de repetities. Daarnaast word ik goed geholpen met de afspraken die gemaakt zijn over de muziekstukken. Het is heerlijk om op deze manier weer met muziek bezig te zijn, het geeft voldoening en onwijs veel energie!!

Als ik nu terugkijk op de afgelopen 5 á 6 weken kan ik concluderen dat ik bij Het Castellumkoor heb gevonden wat ik zocht!!

Wil je zelf ook eens ervaren hoe het is om bij Het Castellumkoor te zingen? Kom dan naar de open repetities!!! Misschien is het iets voor jou…………..

Webshuttle Logo