06-45684245 | secretariaat@castellumkoor.nl
Het verhaal van Lara

Het verhaal van Lara

Hoi! Mijn naam is Lara Brugman, ik ben 21 jaar en sinds 2022 lid van het Castellumkoor.

Zingen doe ik al zolang ik me kan herinneren, er gaat eigenlijk geen dag voorbij dat ik niet zing.

Vroeger zong ik vooral op mijn slaapkamer en in de badkamer (want dat galmt zo lekker :). Toen ik later wat meer zelfvertrouwen kreeg in mijn stem, ging ik steeds meer voor anderen zingen. Het begon op de middelbare school, waar af en toe een open podium werd georganiseerd en waar ik eindexamen deed in muziek. Daarnaast zong ik bij alle optredens van de muziekschool waar ik toen les kreeg in piano. Van optredens voor een groot publiek tot optreden in een bejaardentehuis met kerst, allemaal even leuk. 

Ik ben een groot fan van musicals. Van de klassiekers tot de modernere musicals, alles is goed. De meest emotionele nummers trekken me vaak, daar kan ik dan helemaal in op gaan. Het is een uitlaatklep en helpt me ontspannen. De eerste musical die ik ontdekte was Dear Evan Hansen, waar ik me toen zo in kon vinden, dat ik opslag verliefd was.

Ik kan er als ik optreed enorm van genieten om het publiek iets te laten voelen. Als je een nummer je eigen hebt gemaakt en je stelt je daarmee kwetsbaar op, dat vind ik zo mooi. Ik doe niets liever.

Een paar jaar terug wilde ik graag meer doen met zingen, dus ben ik op zoek gegaan. 

Samen met mijn moeder hebben we ons toen aangesloten bij het Stadsgehoorzaal koor in Leiden. Dit was een musicalkoor, wat voor ons beide een perfecte match was. Helaas lag de kwaliteit en het tempo voor ons na een tijdje te laag, en zijn we vertrokken.

Kort erna kreeg mijn moeder de tip eens naar het Castellumkoor te kijken. We hadden er op de een of andere manier nog nooit eerder van gehoord, ondanks dat we in gemeente Alphen wonen. Eerst twijfelde ik of ik wel mee wilde naar de open repetitie. Was het zingen in een koor wel iets voor mij? Zou ik het wel leuk vinden als er niet alleen musicalnummers in het repertoire zitten? Na mijn ervaring bij het vorige koor wist ik het niet zeker. Uiteindelijk besloot toch te gaan. 

En boem, ik was na een avond verkocht. Meteen werd ik opgenomen in de groep, iedereen was enorm aardig en het was gelijk gezellig. Het repertoire was groot en divers. Alle stukken zijn erg goed gecomponeerd, wat elk nummer een feestje maakt om te zingen. Het repetitietempo en de kwaliteit lag een stuk hoger dan bij het vorige koor. Ik had al gelijk meerdere malen kippenvel omdat het zo mooi was. 

Ik heb na die eerste repetitie meteen aangegeven dat ik auditie wilde doen. Dat vond ik nog best spannend, vooral omdat ik zo graag bij het koor wilde. Gelukkig werd ik toegelaten en ik ga nu nog altijd met enorm veel plezier naar de repetities. 

Ik kan dan ook iedereen aanraden om gewoon een keer te komen kijken en het zelf te ervaren.

Maar pas op, waarschijnlijk wil je niet meer weg 😉

Webshuttle Logo