06-45684245 | secretariaat@castellumkoor.nl
Het verhaal van Hans

Het verhaal van Hans

In 2009 heb ik meegedaan aan het project “Golden Musical Moments”, waaruit het Castellumkoor is ontstaan. Het Castellumkoor ging vervolgens repeteren op dinsdagavond, dezelfde avond als het koor waar ik destijds op zat. Ik vind het belangrijk dat als je ergens aan mee doet, je ook gecommitteerd bent en je voor de volle honderd procent inzet. Om die reden kon ik toen mijn oude koor ook niet in de steek laten.

Ik heb sindsdien nog een aantal jaren in een Alphens gospelkoor gezongen. Met veel plezier overigens. Maar na verloop van tijd begon door een aantal oorzaken mijn motivatie af te nemen. Dat ging mijn zangplezier beïnvloeden en voor je het weet straal je dat ook uit. Toen werd het dus ook tijd om de consequenties te trekken.

Dat gaf me eind 2017 de mogelijkheid om weer naar het Castellumkoor te kijken. Past het Castellumkoor nog bij mij en pas ik nog bij het Castellumkoor. We zijn inmiddels wel ruim acht jaar verder sinds dat eerste project.

Ik kon direct de volgende dinsdagavond aanschuiven bij de repetitie in het theater. Het voelde alsof ik niet was weggeweest. Er zaten ook nog nummers van het eerste project in het repertoire. Als ‘instromer’ moest ik overigens extra stevig aan de bak om niet alleen het nieuwe maar ook het uitgebreide bestaande repertoire in te studeren. Een hele kluif, maar wel een leuke!

Het Castellumkoor zingt leuke, afwisselende muziek. Wat ik vooral belangrijk vind is de ambitie van het koor. Ik hou er van om stevig aan de bak te moeten om een nummer zo goed en mooi mogelijk uit te voeren. De professionele aanpak en kennis van dirigent Max Smeets helpt daar enorm bij. Ik kan nog zoveel leren…..

Ik kan het iedereen aanraden om te zingen. Het geeft mij iedere keer weer nieuwe energie. Hou jij ook van zingen en wil je gaan voor kwaliteit en plezier, dan daag ik je uit om auditie te komen doen bij het Castellumkoor. Ik weet zeker dat je er geen spijt van krijgt !

Of kom vrijblijvend naar één van onze open repetities. Maar wees gewaarschuwd: dan ben je ook verkocht ….. 😊

Webshuttle Logo