Het verhaal van Antoinette

De energie, het enthousiasme en de spontaniteit van het Castellumkoor verraste mij enorm. Toch duurde het nog twee jaar voordat ik écht de stap ging zetten om mijn vertrouwde koor hiervoor op te geven. Vanaf de eerste keer dat ik kwam kennismaken en plaats nam op een stoel tussen de koorleden was ik verkocht. M’n huid tintelde helemaal bij het mooie en krachtige geluid van de verschillende stempartijen. Hier wilde ik écht deel van uitmaken.

Voor de auditie kreeg ik goede tips mee: ‘Sta stevig op de grond en laat goed van je horen! Max houdt van hard en zuiver!’ Ik nam voor de zekerheid nog een paar zanglessen voor het up-temponummer en de balad. En …. ik mocht komen… als alt.

Het is inmiddels zo’n zes jaar geleden dat ik bij het Castellumkoor kwam. Na een paar maanden organiseerde ik het eerste koorweekend. Een jaar later kwam ik als secretaris in het bestuur en na weer twee jaar werd ik gevraagd om voorzitter te worden. Binnenkort geef ik het stokje door en ben ik weer ‘gewoon lid’. Hoewel ….veel van onze leden zitten in een commissie of een werkgroep om een nieuw evenement voor te bereiden. Die betrokkenheid is super belangrijk en motiverend!

Het tempo zit er goed in tijdens de repetities en thuis mag er goed geoefend worden met opnames die ‘stemgenoten’ maken. Maar ….. het resultaat mag er dan ook zijn!

Het is een feestje om elke dinsdag met deze zangvrienden te zingen en op te treden bij allerlei bijzondere gelegenheden. Nog steeds krijg ik kippenvel en pink ik soms een traantje weg bij bijvoorbeeld Gabriella’s Song. Zingen is emotie en ook al heb je een drukke dag gehad of zijn er andere ingrijpende dingen aan de hand…. Je komt weer helemaal opgeladen en voldaan thuis….! Ik weet het zeker, het Castellumkoor past bij mij!