Indrukwekkend: The armed man

Kaart niet beschikbaar

Date(s) - 05 mei 2020
Hele dag

In november 2015 hebben wij samen met fanfareorkest DSS uit Aarlanderveen The Armed Man uitgevoerd. Wat was dit indrukwekkend; een avond om nooit te vergeten. Toen al wisten we: dit willen we nog een keer doen!

Op Bevrijdingsdag 2020 staan wij stil bij 75 jaar vrede en voeren wij opnieuw met DSS, onder leiding van onze Max Smeets, dit prachtige stuk uit.

Dit bijzondere concert, The Armed Man van Karl Jenkins – een mis voor de Vrede, hangt geen enkele religie aan, maar verbindt juist alle religies. Zo toepasselijk in deze tijd van oorlogen en misstanden over de hele wereld, waarvoor zoveel mensen op de vlucht zijn.
De basis wordt gevormd door een oud Frans liedje L’homme armé met als strekking: ‘hoedt u voor de gewapende mens’.

Tijdens het concert worden beelden getoond van Alphen aan den Rijn in oorlogstijd en juist de combinatie van muziek – soms droef, dan weer opzwepend optimistisch – met de filmbeelden, zal zeker kippenvelmomenten opleveren. In het laatste stuk wordt een indringende oproep gedaan voor vrede: “Better is peace!”

Informatie over locatie, tijdstip en kaartverkoop volgt…