The Armed Man (geannuleerd)

Kaart niet beschikbaar

Date(s) - 05 mei 2020
8:00 pm - 10:00 pm

Adventskerk

Ons concert van The Armed Man, dat gepland stond voor 5 mei 2020, hebben wij moeten annuleren. We zijn nu voornemens om het concert te geven op 5 mei 2021. Uiteraard volgt er tegen die tijd uitgebreide informatie. We hopen dat we u dan, in goede gezondheid, mogen verwelkomen.

In november 2015 hebben wij samen met fanfareorkest DSS uit Aarlanderveen The Armed Man uitgevoerd. Wat was dit indrukwekkend; een avond om nooit te vergeten. Toen al wisten we: dit willen we nog een keer doen!

Op Bevrijdingsdag 2020 staan wij stil bij 75 jaar vrede en voeren wij opnieuw met DSS, onder leiding van onze Max Smeets, dit prachtige stuk uit.

Dit bijzondere concert, The Armed Man van Karl Jenkins – een mis voor de Vrede, hangt geen enkele religie aan, maar verbindt juist alle religies. Zo toepasselijk in deze tijd van oorlogen en misstanden over de hele wereld, waarvoor zoveel mensen op de vlucht zijn.
De basis wordt gevormd door een oud Frans liedje L’homme armé met als strekking: ‘hoedt u voor de gewapende mens’.

Tijdens het concert worden beelden getoond van Alphen aan den Rijn in oorlogstijd en juist de combinatie van muziek – soms droef, dan weer opzwepend optimistisch – met de filmbeelden, zal zeker kippenvelmomenten opleveren. In het laatste stuk wordt een indringende oproep gedaan voor vrede: “Better is peace!”